“La suma de petits projectes a diferents barris i territoris catalans serviran per posar en valor un model propi, construït de manera paral·lela arreu de Catalunya”

La XEASC és una xarxa d’entitats que des de el 2013 treballa com eina pel desenvolupament de l’acció social i comunitària als barris, construint un espai de participació, interlocució i vertebració territorial.

El seu rol de treball és al servei de les entitats membres, impulsant la millora en la qualitat del model i facilitant projectes i serveis a les necessitats i als objectius de creixement i consolidació d’aquestas.

El compromís amb la transformació social, la justícia en la protecció dels drets de les persones, la independència per construir discurs i per actuar, la sostenibilitat en la gestió eficient dels recursos i la transparència són els valors compartits. A mès apostem per la convivència autogestionada, que parteix de l’organització de la gent, on tota la comunitat forma part de l’acció, sumant sinergies i complicitats entre entitats i serveis públics.

Treballem en xarxa per ser més fortes, per ajudar-nos a créixer i  perquè el canvi social també dependrà de la nostra unió i diàleg.

On volem anar-hi?

Volem ser un mitjà útil per construir una societat d’igualtat d’oportunitats i justícia social on sigui possible escollir una vida en llibertat.  Objectius:

  • Intercanviar recursos en l’acció social i comunitària entre les entitats de la Xarxa posant a l’abast del conjunt el bagatge que tenim conjuntament i compartint les bones pràctiques.
  • Promoure des de la XEASC escoles de ciutadania, que estimulin l’aprenentatge dels valors humans i de les actituds cíviques bàsiques, fomentant el diàleg, la responsabilitat, els pactes i el consens amb la població juvenil.
  • Articular projectes col.lectius amb joves de tot Catalunya amb una metodologia transformadora i inclusiva.
  • Promoure accions que fomentin la igualtat d’oportunitats i la no discriminació.
  • Fomentar l’associacionisme juvenil, el lleure educatiu, la dinamització comunitària i el treball en xarxa.