3,2,1…ESTIU!

Avui és un dia especial per les nostres entitats: finalment, després de 3 anys, podem tornar a les nostres activitats d’estiu sense restriccions ni por, només amb unes mesures que ja son part de nosaltres.

Cadascuna de les nostres entitats avui comença amb els seus projectes d’estiu, i us volem  presentar el ventall de propostes que s’ofereixen.

Per una banda, totes les entitats que treballen amb infants, del 27 de juny al 29 de juliol, comencen els casals d’estiu infantils. Durant les 5 setmanes que duren, es faran tota mena d’activitats: piscina, sortides i excursions… Cada dia els nens i nenes trobaran noves propostes que els monitors i monitores han preparat amb moltes ganes! També hi haurà propostes pel més grans, lúdiques amb projectes d’aprenentatge i servei, en col·laboració amb altres entitats de l’entorn. També podran gaudir de la piscina i de sortides i excursions.

En detall, des de l’associació  XIXELL, aquest estiu proposen:

 •  uns campaments a Queralbs, al terreny Era de Santus, del 18 al 29 de juliol. Allà gaudiran d’una estada molt diversa, amb activitats esportives, artístiques, rutes pels paisatges de la Vall de Núria, banys als rius de la zona, així com de les festes majors del Poble De Queralbs, on fan activitats per infants i joves de totes les edats!
 • Del 17 al 22 de juliol els infants nascuts entre el 2013 i el 2018, marxaran a la casa de colònies Les Codines, situada al municipi de Sora, a la comarca d’Osona, on passaran aquests dies fent jocs i activitats, i coneixeran tot tipus de personatges que faran que s’ho passin d’allò més bé!
 • El grup dels Talaiots (nascuts el 2007 i el 2008), faran la tradicional ruta en bicicleta per l’illa de Menorca. Del 16 al 28 de juliol s’instal·laran a Son Putxet, a Alaior, i des d’allà recorreran molts indrets de l’illa en bicicleta, descobrint-ne platges, cales, pobles…

Des de l’associació Trèvol , aquest estiu proposen:

 • Animació estimulativa a la residència d’avis La Muntanyeta (El Vendrell): Amb activitats diverses, unes de caire terapèutic, per mantenir les funcions cognitives de la persona; i d’altres lúdiques per a l’ocupació del temps lliure.
 • Taller d’estimulació cognitiva (El Vendrell):  una activitat de continuïtat en què es treballen les funcions cognitives d’aquelles persones que tenen un deteriorament cognitiu lleu o moderat.
 • Casal d’estiu i colònies per a joves al Vendrell: consta de dues setmanes de casal en què es realitzaran diverses activitats i sortides: dinàmiques, caminades, piscina, esports aquàtics… i acaba amb una sortida de tres dies a Àger.
 • Casal d’estiu a Valls: una proposta d’estiu pensada per a tothom, especialment sensible a la inscripció d’infants i joves en situació vulnerable o amb necessitats de suport específic. Es realitzaran activitats de lleure pensades i dissenyades per al gaudi de tots/es.
 • Casal d’estiu a Coma-ruga: una proposta inclusiva d’estiu que combina activitats de lleure amb sortides lúdiques i culturals. Al casal participen infants que viuen durant tot l’any al barri marítim, estiuejants, i també infants i joves amb necessitats de suport específic de tota la comarca que tenen l’activitat com a referent d’acollida i inclusió al territori.
 • Vacances per a persones adultes: Es realitzen a l’agost, activitats de vacances adreçades a persones adultes que necessiten d’un suport específic per poder realitzar-les. S’ofereixen dues opcions amb dates i destins diferents per tal que cadascú triï la sortida més adequada als seus interessos i necessitats.

A Tortosa, Atzavara proposa durant l’última setmana de juny i tot el juliol el casal d’estiu «Ubuntu, sóc perquè som». La temàtica d’aquest casal serà sobre els mitjans de comunicació des d’una mirada educativa, amb diferents tallers de ràdio, tv i redacció de premsa encarats en treballar habilitats de comunicació. A més, es realitzaran activitats de piscina i gimcanes d’aigua per refrescar-se i s’anirà a visitar alguns mitjans de comunicació de les terres de l’Ebre per així que els professionals puguin explicar la seva feina.

A Badalona, La Rotllana proposa per aquest estiu: 

 • Una nova edició de l’Estiu Cultural a la Plaça. Del 27 de juny fins al 29 de juliol el Parc de l’Escorxador de Badalona, s’omplirà d’activitats gratuïtes per a tots els públics i edats: tallers infantils, esport, concerts, cinema a la fresca, espectacles… i molt més! Les activitats es duran a terme cada tarda de dilluns a dissabte amb entrada gratuïta.
 • Casal d’adolescents: Un any més, des de la Rotllana organitzen un casal d’estiu per a adolescents i joves del barri! I aquest any sense restriccions per la Covid! Ens espera tot un mes ple d’activitats, jocs, excursions i sobretot, moments inoblidables amb companys i companyes mentre fem barri! Un estiu diferent i participatiu per a 80 adolescents i joves acompanyats i acompanyades sempre pel nostre equip educatiu!

És l’any per recuperar els projectes internacionals de mobilitat, una d’acollida a Badalona, i una de sortida a Sicília:

 • De l’1 al 10 de juliol tindrà lloc un intercanvi d’acollida amb motiu d’Aprenentatge i Servei (ApS) a la ciutat de Badalona amb la participació de 8 joves dels barris de La Salut-LLefià, 8 joves d’Itàlia i 8 joves d’Ucraïna d’entre 15 i 17 anys. Una immersió coneixent diferents projectes d’ApS de primera mà, on podran implementar la seva activitat d’ApS i conèixer bones pràctiques i un ventall de possibilitats que els hi esperen en un futur.
 • L’Intercanvi Juvenil «Empoderament juvenil a través d’activitats a l’aire lliure» oferirà una oportunitat de creixement en un context internacional i intercultural per desenvolupar i reforçar competències útils a la vida i al sector laboral. L’activitat se celebrarà a Geraci Siculo (Itàlia), des de l’11 al 20 de juliol, en la qual participaran 24 joves, 4 joves de cada país, i 7 dirigents de sis països europeus: Itàlia, Turquia, Espanya, Macedònia, Grècia, Hongria. Aquesta proposta s’emmarca en l’objectiu d’afavorir les sinergies entre les entitats de la XEASC, i s’està realitzant conjuntament entre La Rotllana i Atzavara, i les participants amb molta il·lusió, ja estan organitzant activitats esportives i d’inclusió social per proposar a la resta del grup internacional.

Aquest estiu comptem amb la participació de 1115 infants, 350 joves, 80 gents gran que gràcies a la participació en les activitats de lleure podran aprendre amb lxs altres, compartir i créixer juntxs, i mai com ara és important que surtin de la pròpia bombolla i que el lleure sigui teràpia per recuperar vincles i relacions humanes.

Des de la XEASC desitjar un bon estiu als participants i els educadors que comencen una nova aventura en el món del lleure, que sigui un estiu d’aprenentatge, diversió i que sigui profitós!

3,2,1…som-hi!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *