Tardes terrorífiques i de tradicions- Això va passar a la castanyada!

Arriba el final d’octubre i les entitats de la XEASC s’omplen de tradicions- de casa i adoptades- amb castanyes, panellets i disfresses terrorífic! Tot per passar-ho bé en i amb els barris.

Després de setmanes intenses de preparació i organització, cadascuna de les entitats ha pogut celebrar la tardor i les seves tradicions amb els més petits, els joves i les famílies.

Al Vendrell, a l’Associació Trevol van cuinar panellets a la residència, i també hem rebut la visita de la Maria Castanyera i el Pepet Castanyer que li han dut castanyes cuites la mar de bones!

A Tortosa l’associació Atzavara Arrels ha compartit activitats en xarxa amb altres recursos i infants i joves del barri creant i organitzant murals decoratius, decoracions especials per fer-nos fotos al photocall tot relacionat amb la Castanyada i Halloween.

També van poder gaudir d’un taller de maquillatge de fantasia superxulo i terrorífic. També s’han ficat a la feina barrejant i barrejant ametlles, xocolata, coco i sucre per fer i menjar uns panellets de luxe!

Pel Club Infantil Juvenil Sanfeliu SantIldefons el dia de la castanyada va ser una tarda oberta als veïns i veïnes dels barris on han pogut trobar diferents tallers, actuacions i sobretot una paperina amb castanyes calentes realitzades per la Associació de Veïns del Barri. ELs/les joves del Casal Jove també han tingut un protagonisme especial al llarg de la tarda dinamitzant el Gran Túnel de Terror per totes aquelles persones valentes que s’ han atrevit a entrar.

A l’Associació Acció Socioeducativa i d’Esplai La Florida també han estat preparant diferents activitats per a celebrar la Castanyada. Durant la setmana els diferents grups de l’Esplai i Centre Obert han estat decorant l’espai amb elements de tardor i construint una caseta per la nostra castanyera. També ham fet taller de panellets una festa de disfresses de Halloween.

Al dijous 27 d’octubre a la tarda els joves es van convertir en personatges monstruosos al Túnel del Terror! Els grups de joves han estat preparant els espais amb decorats i moltes sorpreses per passar una tarda divertida…i una mica terrorífica.

Els més petits van gaudir d’una ginkama de tardor amb diferents proves per conèixer i gaudir de la tradició de la Castanyada.

Pel que fa el divendres 28, com és tradicional, van celebrar la Castanyada a la Plaça Llibertat en companyia de tot el barri. Des de l’Esplai van organitzar tallers infantils i van poder gaudir de les castanyes torrades des de la Comissió de Festes de La Florida. La jornada va acabar amb animació infantil!

A Badalona la comissió juvenil de L’Associació La Rotllana el divendres 28 d’Octubre va organitzar el “Túnel del terror” amb el grup juvenil de l’Institut IE Turó del Caritg, que aprofitava per desenvolupar un projecte d’ApS amb els alumnes de 4t d’ESO. Van entrar més de 200 persones i, malgrat que aquest any no ha pogut ser al local de La Rotllana, degut al mal estat de la tercera planta, s’han creat bones sinergies i molt treball en equip. El grup de joves de l’Institut s’ha deixat emportar pels joves de la comissió juvenil més experimentats en aquest àmbit, a l’hora que aquests es contaminaven de l’energia i creativitat dels amfitrions.

A l’Hospitalet a Xixell van celebrar la Nit Jove: la secció de joves va passar la nit a l’esplai on els monitors van organitzar un túnel del terror, un sopar de germanor i miren pelis de po. Una nit plena d’històries i misteri.

Tradicions, comunitat, ganes de trobar-se i de celebrar van ser alguns dels ingredients de les receptes d’aquesta castanyada, on el denominador comú a cada entorn va ser: passar-lo bé!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *