Tanca la maleta, i obre la ment!

Un dels objectius de la XEASC és afavorir les sinergies entre les entitats membres, i facilitar l’intercanvi de recursos i bones pràctiques. És així com neix la proposta d’un projecte juvenil internacional a Itàlia, amb la participació de La Rotllana i Atzavara arrels.

L’ Intercanvi «Empoderament juvenil a través d’activitats a l’aire lliure» va oferir una oportunitat de creixement en un context internacional i intercultural per desenvolupar i reforçar competències útils a la vida i al sector laboral. L’activitat es va realitzar a Geraci Siculo (Itàlia), des de l’11 al 20 de juliol, amb la participació de 24 joves, 4 joves de cada país, i 7 responsables de sis països europeus: Itàlia, Turquia, Espanya, Macedònia, Grècia, Hongria.

Durant l’estada a Itàlia s’han dut a terme activitats relacionades amb el món de l’esport, amb els objectius principals de: promoure l’aprenentatge d’habilitats transversals a través d’activitats esportives, l’aprenentatge no formal i les activitats a l’aire lliure, promoure i desenvolupar habilitats noves i fomentar la comunicació intercultural.

Segon els comentaris dels mateixos participants, «les activitats han sigut inclusives, cooperatives, estratègiques i divertides». «Han sigut uns dies de molts aprenentatges tant teòrics com personals».

Els intercanvis juvenils estan finançats pel programa «Erasmus +», pel que la nostra entitat membre La Rotllana és acreditada i experta des del seu inici. Els intercanvis tenen un impacte en les persones participants que descobreixen motivacions i a vegades endrets professionals; i també en les entitats, amb el creixement de les persones responsables com a professionals i el retorn de les bones pràctiques.

Des de la XEASC potenciarem la participació en activitats d’aquest tipus, sobretot entre els professionals, perquè puguin animar-se a afegir els projectes internacionals com a eina de creixement individual i d’entitats, obrint una finestra en el que passa en el món des de l’experiència vivencial i compartida, i contribuir a una visió positiva de la diversitat i les diferencies. Som-hi!