Vacances escolars de Setmana Santa 2022: un lleure que té olor de normalitat!

El passat mes d’abril va tenir olor de ‘normalitat’ i la por de no poder dur a terme les nostres activitats ja sembla un mal rècord.

Les entitats de la XEASC un any més han apostat per ofertes de lleure inclusives i de qualitat, per infants i jovent: casals, trobades amb famílies, campus esportius.. totes propostes marcades per la supressió de les restriccions del PROCICAT a aquest tipus d’activitats.

Però entre totes les activitats destaquem haver pogut tornar a viatjar i participar en projectes de mobilitat internacional, i l’hem fet de la mà de l’entitat de la XEASC experta en projectes internacionals, La Rotllana, coordinadora del projecte WINS.

Wins és una proposta emmarcada en el programa «Erasmus + Sport» i neix de la idea de millorar la qualitat de vida de les diferents comunitats, treballar per la inclusió social i viure una nova experiència d’aprenentatge a través de la dimensió internacional i el treball en equip. El projecte compte amb la participació d’entitats de Portugal, Itàlia i Catalunya.

Després d’unes sessions teòriques a través del Moodle, els participants van poder trobar-se a Portugal, on han continuat coneixent pràctiques esportives com a eines educatives, realitzat activitats amb el col·lectiu de joves amb discapacitat i han pogut reflexionar sobre l’importància de tenir hàbits saludables i el poder del contacte amb la natura.

El projecte WINS per la XEASC ha sigut l’oportunitat de continuar treballant per generar sinergies entre les entitats i compartir recursos i oportunitats, i finalment van participar joves de La Rotllana, Badalona, i d’Atzavara-arrels, de Tortosa.

El grup internacional del projecte WINS es tornarà a trobar aquí a Catalunya al setembre, i ja tenim propostes d’activitats per incloure més joves de la XEASC. Us esperem! (per a més informacions: (https://rotllana.cat/wins/wins-project/)

Durant les vacances de setmana santa vam participar a les nostres activitats 300 infants, i 170 joves. La nostra llarga experiència ens permet poder confirmar que les oportunitats educatives de lleure són essencials en el desenvolupament i l’itinerari vital dels infants i joves. D’aquesta manera van forjant la seva personalitat, fan noves amistats i vincles, i adquireixen valors, competències i hàbits essencials per al seu desenvolupament integral.. i que són indispensables en el moment actual, de recuperació dels efectes de la COVID i de reconstrucció de vincles i relacions socials i humanes. Que ningú ens torni a parar!