8 M, Dia Internacional de les Dones!

El dia 8 de març és un dia per reivindicar el treball fet i passar llista del que encara queda per aconseguir un futur en igualtat.

Les entitats de la XEASC pensem que tota lluita comença en l’educació, i que la nostra tasca per educar en valors, en consciència social, en igualtat i en respecte, és molt important per assolir aquests objectius.

La setmana al voltant del 8M les nostres entitats es van omplir de tot tipus d’activitats -presencials i en les xarxes- com els debats, l’art, als jocs i l’esport, amb la finalitat de donar visibilitat a totes les dones: desde les rellevants de la història, les que ja no hi són, les que són exemples de superació personal, fins les dones desconegudes que lluiten cada dia per viure en un món millor.

Promocionar el vocabulari inclusiu, crear consciència del masclisme quotidià- d’aquelles formes de masclisme subtils, que passen inadvertides- donar visibilitat a les dones en l’esport, trencar els estereotips de gènere, són alguns dels objectius treballats aquests dies i sempre en els nostres projectes.

Pensem que primer cal començar per casa, per això volem ser un bon exemple, i les entitats de la XEASC tenim un compromís real per crear una societat més justa i igualitària, assumint que aquest compromís és una tasca diària, de la teoria a la pràctica. Per exemple, encara que som entitats petites, vam elaborar el nostre «pla d’igualtat» amb el compromís d’aplicar una política d’igualtat de gènere a l’entitat i plasmar-la per escrit.

Les entitats de la XEASC tenim clar que una educació amb perspectiva de gènere contribuirà que es compti amb una societat coneixedora dels seus drets i obligacions, compromesa per defensar un context social amb respecte i equitat de gènere. Som-hi!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *